ontwerpend leren

in de klas

 
 
 

Popster keihard laten gillen

Ik vond het een interessante les. Ik heb er heel veel van geleerd. Ik kende het verhaal van Pandora niet. Ik was best wel nieuwsgierig.

Anna (groep 6) heeft de les Doos van Pandora gedaan.

Onze oplossing

Hoe kun je erachter komen wat in de doos zit zonder deze open te maken? Onze oplossing was dat Pandora aan een popster vraagt wil je keihard gillen. Dan deed ze de doos open en dan bleven de beestjes en ziektes gewoon zitten, want ze waren allemaal bang voor het gillen.

We kregen ook vragenkaartjes erbij. Daar stond bijvoorbeeld op: Wat zou je doen als je een miljoen had? Nou, Zeus omkopen. Ideeën bedenken was soms even lastig, soms komt er opeens eentje in je op en soms ook niet. De kaartjes helpen dan om weer nieuwe ideeën te verzinnen.

Heel lang ervaring

Ik vind het gewoon grappig dat een moeder les geeft. De meeste ouders kunnen er meer over vertellen. Zij hebben er al heel lang ervaring mee en dat vind ik leuk. De moeder werkt met schilderijen en daarop staan veel Griekse mythen. Daarom kan ze er goed over vertellen.

Anna, 9 jaar